Naast deze workshops zijn er ook teamdagen. Heb jij geen zin in een saaie “dag op de hei” maar wil je wel samen met jouw team actief aan de slag met een afwisselend programma waarin samenwerking en communicatie centraal staan? Dan zijn de unieke teamdagen echt iets voor jullie! Kijk eens op de pagina waar alle trainingen staan vermeld.

Workshop | “naar een sterker team met intervisie”

Wat is intervisie?

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering, waarbij medewerkers een beroep doen op collega’s om mee te denken over persoons- en functie gebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie. Dit meedenken gebeurt niet door het aandragen van adviezen en oplossingen, maar door het stellen van vragen. Intervisie kun je zien als een gestructureerde vorm van intercollegiale coaching.

 

Hoe is de workshop opgebouwd?

Tijdens de workshop leggen we uit wat intervisie is, hoe je dit uitvoert (proces stappen en spelregels) en gaan we aan de slag met vraagstukken die medewerkers zelf inbrengen. Zo kunnen de deelnemers direct ervaren wat intervisie hen op kan leveren. Afsluitend bespreken we met de medewerkers hoe zij deze gespreksmethode kunnen inpassen in hun eigen praktijk.

 

Wat levert het op voor de teamleden en de organisatie?

  • Aandacht voor elkaars werkproblemen
  • Veiligheid en vertrouwen binnen het team en de organisatie met als resultaat meer onderling begrip en steun.
  • Er ontstaat zelfsturing omdat collega’s leren van elkaar, kennis delen en elkaar vragen durven stellen.
  • Het oplossend vermogen van teams groeit. Teamleden vinden samen oplossingen voor vraagstukken uit de dagelijkse praktijk.

 

Investering:

Deze workshop kost € 1125,- per team, exclusief 21% BTW. Deze prijs is inclusief materialen en reiskosten voor de coaches. Het minimale aantal deelnemers is 6 en het maximaal aantal deelnemers 16. Niet inbegrepen zijn kosten voor de locatie en catering van deelnemers en coaches. De workshop kan ook incompany gegeven worden mits er een geschikte ruimte is.

Het is mogelijk om na de workshop intervisiebegeleiding op de werkvloer te ondersteunen door bijvoorbeeld 1x per maand een intern intervisieoverleg te begeleiden. Hiervoor maken wij voor u graag een offerte. 

 

Overig informatie:

De workshop duurt 1 dagdeel (ca. 4 uur) en wordt in principe gegeven door twee coaches, zodat in kleine groepjes iedereen voldoende tijd en ruimte heeft om te oefenen.

Deze workshop is in samenwerking met Patricia Hoogervorst van Phoocus.

WERKEN MET DE KERNKWALITEITEN

Haal het beste uit jezelf en gebruik elkaars kwaliteiten om als team de beste resultaten te behalen. Dat is mijn uitgangspunt van waaruit ik naar teams kijk.

NEEM CONTACT OP